Oplevelser i og omkring Hua Hin

Oplevelser og udflugter i og omkring Hua Hin

SPÆNDENDE HELDAGSTUR

 

En spændende heldagstur, som vores manager har arrangeret for flere af vores lejere kunne være en kombination af:

Riwer Kwai (dødens jernbane), kendt fra filmen "Broen over floden Kwai"

Det flydende marked ved Damnoen Saduak

Tigertemplet, hvor munke passer og opdrætter vilde tigre

Vores manager er gerne behjælpelig med at sammensætte jeres ønsker for oplevelser.

Damoen Saduak flydende marked

Det flydende marked

DET FLYDENDE MARKED I DAMNOEN SADUAK                                                                                                                                                     

Dette marked er det sidste originale af slagsen i Thailand. Selvom handlen mellem bådene, lige bortset fra mad, er stærkt begrænset er her en fin stemning og man kan sagtens forestille sig hvordan det må have set ud for år tilbage. Idag eksisterer markedet stort set kun for turisternes skyld og de mange både tilbyder da også massevis af souvenirs. Markedet kan iagttages enten fra en lejet båd eller fra det store marked på land der løber langs kanalen. Det eneste der forstyrre hyggen ved markedet, er de utallige longtail både der sætter turister af. Bemærk at priserne på markedet i Damnoen Saduak er højere end de fleste andre steder i Thailand. Er man alligevel i området omkring Damnoen Saduak må man ikke undlade at køre forbi byen Nakhon Pathom. Her ligger nemlig Thailands højeste chedi, Phra Pathom, der er hele 121 m høj. Det siges at chedi'en er placeret lige præcis der hvor buddhismen blev grundlagt i Thailand.

River Kwai

River Kwai

River Kwai

Et par timers kørsel nordvest for Bangkok, tæt ved grænsen til Myanmar (Burma), ligger den berømte jernbanebro over floden Kwai, der blev udødeliggjort med filmen "Broen over floden Kwai".

 

Historien om River Kwai

Broen indgik som en del af den 414 kilometer lange Burma-Siam-jernbane, der blev anlagt af japanerne under 2. verdenskrig. Jernbanen bærer det dystre tilnavn "Dødens jernbane", fordi konstruktionen af den kostede mere end 100.000 asiatiske arbejdere og ca. 12.000 allierede krigsfanger livet. 

 

Smukke naturscenerier

Området omkring jernbanen og River Kwai er et af Thailands smukkeste naturområder med frodig jungle, majestætiske kalkstensbjerge og sukkerrørsmarker. 

Nyd evt. en frokost ved en af restauranterne med udsigt til broen.

 

Tiger tempel

Tiger templet

Vi kører herefter mod tigertemplet.

“Tigertemplet” er efterhånden blevet verdensberømt men også lidt kontroversielt. Her ved Wat Pa Luangta-templet har munke adopteret tigre som ellers ikke ville kunne klare sig i det fri. Her kan du klappe en tiger og fodre dens unge og naturligvis blive fotograferet sammen med de ikke helt tamme katte. Stedet er blevet lidt kontroversielt med beskyldninger om at tigrene er dopede og at det er blevet et cirkus der bare handler om at tjene penge. Måske ligger sandheden et sted imellem. Sagen lader til at være gået i sig igen. Ihvertfald er stedet populært som aldrig før.

Ønskes ikke besøg i tigertemplet vil vores manager naturligvis kunne foreslå andre alternativer.

 

 

Hutsadin elefant foundation

Hutsadin Foundation er en non profit orginasation, som blev startet af 3 lokale forretningsmænd, der ønskede at redde syge, gamle eller udtjente elefanter, der ikke længere kunne arbejde.

Deres mål er at give elefanterne et roligt og rart liv uden smerter og byrder.

Klik for mere information fra deres hjemmeside

Khao Samroi Yod Nationalparken

Khao Samroi Yod nationalpark (også kaldet Three Hundred Mountain Peaks) er beliggende ca. 63 kilometer syd for Hua Hin. Parken består af limstensbjerge, mangrovesumpe og strande.   Her kan du også opleve den spændende grotte Tham Phraya Nakho. Gennem et hul i grottens væg trænger en smal stribe lys ind og skaber vækstbetingelser for alverdens planter. Fra pavillonen Phra Thi Nang Khuha Kharuhat har du en fantastisk udsigt til grotten.  

 

Snorkling og badeture

To timers kørsel syd for Hua Hin ligger den lille ø Talu med hvide sandstrande og smukke koralrev, der vrimler med farvestrålende fisk. Nyd en dag væk fra folkemængderne med svømning, snorkling, afslapning på stranden eller trekking rundt om øen.

Har i lyst til en anden god ø oplevelse, så tag turen til Koh Tao, som ligger lidt længere nede, kombiner evt. med en overnatning. Vi kan anbefale Charm Churee, som vi har prøvet med stor fornøjelse. Klik for mere information om denne ø og evt. overnatning.

Andre gode oplevelser med børn og barnlige sjæle

Flere informationer fra vores anden hjemmeside om aktiviteter og oplevelser, kan fås ved at klikke videre herfra.

Pa La U Waterfall

Pa La U vandfaldet

Smukt og berømt vandfald i 14 niveauer, beliggende ca. 1 times kørsel fra Hua Hin. Specielt tidligt om morgenen, hvor man også kan opleve det rige dyreliv.

Der kan også arrangeres elefantture ind i junglen fra hovedindgangen.

 

Sommerpaldset Klai Kongwon

Kong Rama VII smukke sommerpalads fra 1926.

Seven King Park

Her i efteråret 2015, er der lige åbnet en ny park, som kongen har navngivet "Ratchapakdi Park", på de militære områder på Phetkasem Rd. overfor de militære golfbaner SeaPine, ca. 10 min. syd for Hua Hin centrum og i nærheden af vores lejligheder.

 

Parken rummer 7 ca. 14 m. høje bronzefigurer, der er opført til at ære for berømte store tidligere konger af Thailand